DENİZLİ'de Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde taşeron olarak çalışan işçiler, mahkeme kararı olmasına rağmen kadroya alınmamalarını eylem yaparak protesto etti. İşçiler, 2011 yılından beri uygulanmayan mahkeme kararlarını da yakarak tepkilerini gösterdi. İşçiler, mahkeme kararlarını astıkları balonları ise uçurmayı başaramadı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, mahkeme kararı olmasına rağmen işçilerin kadroya alınmamasını protesto etti. İşçiler adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Süleyman Okutan, yargı kararlarının uygulanmadığını belirterek, "Karayolları Genel Müdürlüğü kağıt üzerinde taşeron işçi olarak gösterip, iş kanununda yer alan temel haklardan ve toplu iş sözleşmesinden faydalanmalarını engellenen işçiler adına sendikamız dava açmıştır. Mahkeme taşeron işçilerin karayollarının işçisi olduğuna ve toplu iş sözleşmesinden faydalanmasını kararı vermiştir. Karar, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından da onanmıştır. Ancak, mahkeme kararı uygulanmıyor. Bu kapsamında toplam 8 bin 761 işçi bulunmaktadır. Bütün işçiler mahkeme kararının uygulanıp, kadroya alınmaları halinde toplam alacakları olan 2 milyar liradan vazgeçecektir. Yargı kararı 2011 yılından beri uygulanmıyor. Bizde uygulanmayan mahkeme kararlarını yakıyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından işçiler, mahkeme kararlarını yaktı. Ardından işçiler mahkeme kararlarını astıkları dilek balonlarını havaya uçurmak istedi, ancak başarılı olamadı. İşçiler, daha sonra ssesizce dağıldı.