MALTEPE'de bir evin bahçesindeki şehir şebekesine ait su borusu bilinmeyen bir nedenle patladı. İddiaya göre, İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ)’ne bildirilmesine rağmen tamir için kimse gelmedi. Mahalle sakinleri suyun yaklaşık 8 saattir boşa aktığını belirterek, su sıkıntısı nedeniyle tasarruf yapın denilmesine rağmen yetkililerin olaya duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

İdealtepe Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan bir evin bahçesindeki şehir şebeke suyuna ait su borusu saat 16.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple patladı. Durumu fark eden vatandaşlar İSKİ’yi aradı. İddiaya göre, su 8 saattir boşa akmasına rağmen, sürekli aranan İSKİ görevlileri tamir için gelmedi.

İstanbul’da barajların yeterince dolu olmaması nedeniyle su tasarrrufu konusunda dikkatli oldukları halde yetkililerin bu konuya duyarsız kaldığını iddia eden mahalle sakini Müzeyyen Ok, “Saat 16.00’dan beri bu su akıyor. Büyükşehirden tutun İSKİ, itfaiye, Ankara’ya kadar aradık. Herkesi aradık, hepsi İSKİ arızaya yönlendiriyor, onlar da bizimle dalga geçiyor. ‘Yok on dakika sonra geleceğiz, yarım saat sonra geleceğiz’ dediler, sonra fırça yemeye başladık. Diğer vatandaşlar da aradılar ama hala gelmediler. İstanbul’da su yok deniyor ama manzarayı görüyorsunuz. Çaresiz kaldık. Yani İstanbul susuz deniyor ama su boşa akıyor, görüyorsunuz. Bahçemizi sulamıyoruz İstanbul’da su sıkıntısı var diye. Ama burada su boşa gidiyor. Sorumlusu kim bilmiyorum” dedi.

"İSTANBUL'DA SU YOK, TASARRUF YAPIN DİYORLAR"

Yetkililerin saatlerce kendilerini 'geleceğiz' diye oyaladıklarını öne süren Meltem Demirseçen ise, "Akşam 16.00 sıralarında buradaki su borusu patladı. Su tazyikli olarak havaya doğru sıçradı. Biz sesi duyup geldik. Sonra İSKİ'yi aradı annem. Geleceklerini söylediler ama gelmediler. Saat 17.00'de yine İSKİ'yi aradık yine gelmediler. İtfaiye de gelmedi. Annem tekrar İSKİ'yi aradı. '15 dakika sonra geleceğiz' dediler, gelmediler. 'İstanbul'da su yok, tasarruf yapın' diyorlar. Anlamıyorum yani. Biran evvel gelip bu sorunu gidermelerini istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI