TOKAT'ta 2012 yılında çevreyolu yapımı çalışmaları sırasında zarar görünce kapatılan, bunu fırsat bilen define avcıları tarafından kazılarak tahrip edilen tarihi Küçükbeybağı Camisi, bölge halkının tepkileri üzerine onarılmaya başlandı.
Kent merkezi Küçükbeybağı Mahallesi'nde Osmanlı döneminden kalan cami, yaklaşık iki yıl önce mahallenin üzerinde yapımı süren çevre yolu için patlatılan dinamitler sonrası zarar gördü. Zarar gören cami daha sonra onarımı yapılmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kullanıma kapatıldı. Bunu fırsat bilen define avcıları bu yıl Şubat ayında cami içerisinde kaçak kazı yaptı. Caminin 2 yıldır kapalı olmasına tepki gösteren mahalleliler ise 2 gün önce eylem yaptı.
Yapılan eylemin ardından Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş caminin durumuyla ilgili yazılı açıklama yaparak çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi. 19'uncu Yüzyıl'da inşa edilen caminin korunması gereken kültür varlığı olarak eski eser tescili olduğunu söyleyen Aktaş, caminin 2012 yılında çevre yolu yapımı sırasında oluşan heyelan ve titreşimden dolayı zarar gördüğünden dolayı ibadete kapatıldığını belirterek, rölöve ve restorasyon projelerinin ihalesinin 4 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirildiğini, restorasyon tahmini bedelinin de yaklaşık 249 bin lira olarak belirlendiğini söyledi. Caminin uzun süre kapalı kalması nedeniyle tepkilerin normal olduğunu, ancak bu tür tarihi yapıların belirli izin süreçlerine tabi olduğunu belirten Aktaş, camideki çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yeniden hizmete açılacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI