ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Kurşunlu Köyü'nde açılacak feldspat madeni ve yol çalışması için ormanlık alandaki ağaç kesimlerine karşı çıkan köylülerden 58 yaşındaki çiftçi Bülent Özüren, çadır kurup açlık grevine başladı. Özüren, ağaç kesimlerinin sürmesi ve köylünün derdini dinlemeye bir yetkilinin gelmemesi halinde 7 Kasım’da kendini yakacağını iddia etti.
Kurşunlu Köyü’ne yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Killiktepe Mevkisi’nde, özel bir firma tarafından işletilecek feldspat madeni ve madene ulaşımı sağlayacak yol için kesilen ağaçlar köylünün tepkisine neden oldu. Kurşunlu köyü sakinleri, kesilen binlerce ağaç için geçtiğimiz günlerde 2 saat süreyle 'Duran Köylü' eylemi yaparak tepkilerini dile getirmişti.
Ancak ağaç kesiminin sürmesi köylülerin tepkisini artırdı. Son olarak Kurşunlu’da yaşayan çiftçi Bülent Özüren, madene yakın bir mesafede çadır kurup, açlık grevine başladı. Bugüne kadar hiçbir yetkilinin gelip kendilerine madenle ilgili bilgi vermediğini belirten Özüren, doğa katliamına “dur' demek için böyle bir eyleme başladığını söyledi.
Feldspat madeninin köye çok yakın olduğunun izni verenler tarafından bilinmediğini iddia eden Özüren, “Yetkililer, burayı gelip yerinde görmeli. Kimse köyün bu kadar yakınında bir madenin çıkarılması için ruhsat vermez. İş makinelerinin gece gündüz açılmasından uyuyamaz hale geldik. Bu maden ocağı işletmeye başladığında biz burada barınamayız. Köylüler sahipsiz bırakılmasın. Burada binlerce ağaç kesildi. Yeşile ve doğaya yol yapmak için, maden yapmak için kıyıyorlar. Bu katliam durdurulmalı. Eğer 7 Kasım’a kadar hiçbir yetkili köylünün gelip sorunlarını yerinde görüp, ağaç katliamını durdurmazsa kendini burada yakacağım. Ciddiyim ve kararlıyım” diye konuştu.