TTK KURTARMA EKİBİ MADENE GİDİYOR 
Soma Maden İşletmeleri A.Ş.'ye ait kömür ocağında trafo patlaması sonucu çıkan yangına ilk müdahaleyi yakındaki İmbat Madencilik İşletmeleri'nin ekipleri müdahale etti.
Gelerilerde mahsur kalan çok sayıda madenciyi kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı 15-20 kişilik kurtarma ekibinin, Zonguldak'tan Soma'ya gönderiliyor. Kurumun tahlisiye ekibinde görevli uzman madencilerin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Zonguldak'a göndereceği helikopterle, Soma'ya ulaştırılacak.
Zonguldak'taki ocaklarda göçük, grizu ve kömür patlaması, karbonmonoksit zehirlenmeleri, metan gazı ve karbondioksit boğulmaları gibi çok sayıda kazaya müdahale eden ekipler, uzman personelden oluştuğu belirtildi.
TÜRK KIZILAY'I BÖLGEYE HAREKET ETTİ
Patlamaya bağlı olarak işçilerin yaralandığı ve mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin alarm durumuna geçtiği belirtildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir kuruluşa ait olan maden ocağında meydana gelen trafo patlamasının hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye bir öncü araç ve 5 kişilik uzman personel gönderdi. Kan ihtiyaçları içinde Kızılay Bölge Kan Merkezi alarma geçirildi. Türk Kızılayı Manisa Şubesi yetkilileri de yerel yöneticilerle görüşerek ihtiyaç tespiti yaptı. Kızılay'a bağlı bir öncü araç ve 5 uzman ekip, olayın hemen sonrasında bölgeye hareket etti. Yaralı işçilerin tedavileri için gerekli olabilecek kanın tedariği konusunda ise Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından takip ediliyor."

(ESM)