BAKAN YILDIZ ÖLÜ YARALI SAYISINI VERMEDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın meydana geldiği madende yetkililerle ve kurtarma ekiplerinin yöneticileriyle görüşme yaptı. Saat 00.10 sıralarında basın mensuplarının karşısına çıkan Bakan Yıldız, ölü ve yaralı sayısı konusunda şimdilik rakam vermeyeceğini söyledi. Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Çok ciddi bir sıkıntıyı şeffaf olarak paylaşacağım. Rakam vermeyeceğim. Şehit olan işçi kardeşlerimiz olduğu gibi yaralı kurtarılan işçi kardeşlerimizin de olduğunu söylemem lazım. Zaman aleyhimize işliyor. Sağlık ekipleri ile 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Kurtarma ekipleriyle alakalı sıkıntımız bulanmamaktadır. Madenin içinde, eksi 150 kodunda yangın çıkıyor. Yangının olduğu 15.10'a kadar tespit edilen metan gazı ve seviyelerinde herhangi bir sıkıntı yok. Saat 15.10'dan sonra metan gazı patlaması yok, grizu faciası söz konusu değil. Karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesi söz konusu. Amacımız işçi kardeşlerimizin canlı olarak çıkarılmasıdır. Bu arada kaybettiklerimiz olduğunu söylemem lazım. Başbakanımız yarın Arnavutluk ziyaretini iptal etti. Burayı ziyaret etmeyi düşünmektedirler. Sayı doğrudur yanlıştır bunun üzerinde durmayalım. Her şeyi şeffaf olarak paylaşacağız. Ama bir şartımız var doğru şeyleri paylaşmamız lazım. 1.5-2 saat sonra rakamları paylaşmamız söz konusu olabilir."
İŞÇİLERİN CENAZELERİ SOĞUK HAVA DEPOSUNA KONDU
Manisa Soma İlçesi'ndeki kömür ocağında meydana gelen patlamada ölenlerin cenazeleri, Kırkağaç İlçesi'ndeki Zafer Kalkınma Ajansı ile kaymakamlığın işbirliğiyle yaptırılan bölgenin en büyük kavun saklama soğuk hava deposuna konulmaya başlandı. Soğuk hava deposuna, ayrıca iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi.
Cenaze taşıyan onlarca ambulansın giriş çıkış yaptığı soğuk hava deposunda başta İzmir ve Manisa olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda savcının da kimlik tespiti, inceleme yaptığı bildirildi. Olay sırasında ocakta olan yakınları ölen aileler de soğuk hava deposuna gelmeye başladı.

Erdinç ALKAN/KIRKAĞAÇ (Manisa), () -

EA(İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)