Burak GEZEN/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren Kader Yıldırım'ın 32'nci yaşı, yakınları tarafından mezarı başında pasta kesilerek kutlandı. Kutlama sırasında duygusal anlar yaşandı.
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait kömür ocağındaki faciada yaşamını yitiren 301 kişi arasında yer alan Kader Yıldırım'ın bugün doğum günüydü. Çocukları 3 yaşındaki Eda ve 8 yaşındaki Onur,Türkiye'yi yasa boğan faciada kaybettikleri babalarını doğum gününü mezarı başında pasta keserek kutlamak istedi. Daha çok taze olan acılarını yüreğine gömen Nevzat Yıldırım ve eşi Elmas Yıldırım, torunlarının bu isteğini kabul etti. Yıldırım çifti, iki torunu ve diğer yakınlarıyla bugün oğullarının 42 madenci arkadaşıyla birlikte toprağa verildiği Soma İlçe Mezarlığı'ndaki Madenci Şehitliği'ne geldi. Uğur böceği şeklindeki doğum günü pastasını çocuklarından Onur keserken, duygusal anlar yaşandı. Genç yaşta hayata veda eden madencinin yakınları ve çevredekiler gözyaşlarını tutamadı.
Pastanın kesilmesinin ardından Onur, mezara babası için kendi el yazısıyla aynı kağıda yazdığı mektup ve şiiri bıraktı. Onur, "Ben babamın paşa oğluyum" diye son verdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Herkes seni çok seviyor ama ben seni daha da çok seviyorum. Ben ve Kerem (kuzeni) seni o kadar seviyoruz ki. Başın sağ olsun. Senin için şiir yazdım. Şimdi başka bir kalem alacağım. Sen orada rahat mısın? Benim şiirlerimi beğenirsin umarım. Çok iyi birisin. Seni çok seviyorum. Senin mezarını çok sulayacağım. Ömür boyu seni özleyeceğim. Ne kadar iyi birisin. İstanbul'dan, Ankara'dan gelenler var. Başın sağ olsun. Seni herkes çok seviyor. Herkes senin mezarında toplandı ve yasin okudular. Ömür boyu yanındayım. Sana iyi günler."
Onur'un şiiri ise şöyle:
"Çok çektim çileyi / Düşünmedim bir şeyi / Harman ettim halimi / Hayallerimden çektim dileği / Niceleri demiş deyip bu dünyadan geçti / Nihayet ömrü bitti / Hoca geliyor kefeni giydi / İkinci hayıra kimi şehri geçti."
Baba Nevzat Yıldırım, 11 yıldır madende çalışan oğlu Kader'in acısını yaşadıklarını belirterek, "Ancak, babalarını kaybeden torunlarımın bu istediğini de kıramadık" dedi.

BG(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)