Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da bazı madencilerin eksik yatan maaşlarının tamamlanması için Maliye Bakanlığı'nın şirkete yazı göndereceğini açıkladı.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da bazı madencilerin maaşlarının geçen ay eksik yatırılmasını, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdi. Yapılan incelemede kesintinin gelir vergisi nedeniyle yapıldığı ortaya çıktı. Kanunen şirketten kesilmesi gereken gelir vergisinin, işçilerin maaşlarından kesildiğinin belirlenmesi üzerine Maliye Bakanlığı'nın şirkete yazı göndereceği ve eksik maaşların yatırmasını talep edeceği belirtildi.
Maliye Bakanlığı'ndan Gelir Vergisi kesintilerinin madencinin maaşına yansıtıldığı ve bu nedenle maaşların eksik yatırıldığı bilgisini edinen CHP'li Özel, gerekli yazışmaların Bakanlık ile yapıldığını ve firmanın vergi kesintisini madencinin maaşına yansıtamayacağını söyledi. Özel, "Maliye'nin yazısı firmaya iletilecek. Firma en kısa sürede bu eksikliği gidermek zorunda" diye konuştu. Bunun üzerine önümüzdeki günlerde 150 ile 300 lira arasında eksik yatan maaşların şirket tarafından madencilerin hesaplarına yatmasının beklendiği belirtildi.