TOPRAĞA VERİLDİ
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faicasında yaşamını yitiren 34 yaşındaki İbrahim Gezer'in cenazesi Kula Ortaköy Mahallesi'nde toprağa verildi.
Kırkağaç İlçesi'ndeki soğuk hava deposunda ailesi tarafından teşhis edilen İbrahim Gezer'in cenazesi, ailesine teslim edilerek memleketi Kula'ya getirildi. Gezer için, Ortaköy Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, Kula Müftüsü Talat Özmet Kula İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Gezer'in eşi Neslihan Gezer ve vatandaşlar katıldı. 3.5 yıldır madende çalıştığı öğrenilen Gezer'in eşi Neslihan Gezer, cenazede gözyaşlarına boğuldu. Kula Müftüsü Talat Özmet'in kıldırdığı namazdan sonra madencinin cenazesi bir süre omuzlarda taşınarak Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Gezer'in cenazesi götürülürken yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Neslihan Gezer, eşinin ardından "İbrahim'im beni bırakma " diyerek ağlaması yürekleri dağladı.
Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez "Soma'da meydana gelen maden kazası sebebiyle acımız büyük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 2'si ilçemizden. Bugün iki vatandaşımızı da toprağa vereceğiz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Allah'tan bize bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyorum" dedi.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, "Soma"daki maden faciasında Kula'dan iki kardeşimizi kaybettik. Allah yakınlarına sabır versin, vatanımıza bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Temennimiz o dur ki, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları bir daha başka acı görmez. Hepimizin başı sağolsun. Devletimizin bütün güçleri madende mahsur kalan madencilerimiz için seferber. Kula Belediyesi'nden de görev alan arkadaşlarımız var. Bizler de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte kazanın yaşandığı bölgeye gideceğiz. Elimizden geldiğince oradaki kardeşlerimizin acılarına ortak olacağız. Onun dışında elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Allah ailelerine ve dostlarına sabır versin. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

HY(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)