ZONGULDAK'ta, maden işçisinin baretindeki ışıkla evini aydınlatmasını tasvir ettiği resim Soma faciasının ardından sosyal medyada paylaşım rekorları kıran lise öğrencisi 16 yaşındaki Nihal Acar, bu kez 301 işçinin öldüğü facianın resmini çizdi. Acar'ın, yine madencinin baret ışığıyla aydınlattığı ocaktan önce sıcak kömür, sonra da işçilerin cesetlerinin çıkarılmasını yansıttığı çalışması sosyal medyada ilgi gördü.
Babası 40 yaşındaki İlhan Acar, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi'ne bağlı maden ocağında çalışan Erdemir Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Nihal Acar'ın, madenci babanın baretindeki ışıkla aydınlattığı evinde eşi ve çocuğunu tasvir ettiği resmi, Soma faciasından sonra sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Acar'ın pastel boya ile yaptığı resmin daha sonra animasyon çalışması da yapıldı.
Acar, şimdi de televizyonda izlerken büyük üzüntü yaşadığı 301 işçinin öldüğü Soma faciasının resmini çizdi. Acar çalışmasında, facia öncesi ocaktan sıcak kömür çıkmasına rağmen önlem alınmamasına vurgu yaptı. Yine madencinin baret ışığıyla aydınlattığı ocaktan önce vagonlarla sıcak kömür, arkasından da işçilerin cesetlerinin çıkarılmasını tasvir eden resim sosyal medyada ilgi gördü. Nihal Acar'ın babasının Facebook sayfasında yer verdiği resim, bir çok kullanıcı tarafından beğenilerek paylaşıldı.
SOMA'DAKİ ACIYI RESİME AKTARDI
Nihal Acar, Soma'daki acıyı içinde hissettiğini ve o acıyı resime aktarmaya çalıştığını söyledi. Madenden sıcak kömür çıkmasına rağmen önlem alınmadığını, sonra da facianın yaşandığını belirten Acar, bu durumu resimde de işlediğini belirtti. Nihal Acar, şöyle konuştu:
"Bu resim, Soma'da yaşanan maden faciasının bizi nasıl üzdüğünü anlatıyor. Madenlerde kan akmamasının gerektiğini, gerekli önlemlerin alınması ve böyle olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini anlatıyor. Resimde de anlatmaya çalıştığım gibi burada sıcak kömür çıkmış ama önlem alınmamış. Sonra kömür yerine oradan bizim işçilerimiz çıktı, canlarımız çıktı. O maden artık bizim için kömür çıkan bir yer değil madencilerimizin öldüğü bir yer. O yüzden resimde ocağın ağzı kanlı. Tüm madencilerin, hepimizin kan ağladığını anlatıyor."
Baba İlhan Acar da Soma'da katıldığı mitinge kızının çizdiği yeni resim ile gittiğini ve orada da büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kızının, yaşanan acıyı farklı bir açıdan resminde anlatmaya çalıştığını belirten İlhan Acar, "Kızım, önlemler alınmadığı için taşeronlaşma ve özelleştirmenin sonucunda ocakların işçilerin hayatlarını kaybetmesine çok müsait olduğunu düşünerek, maden ocaklarından kan aktığını burada yansıtmış" dedi.

FOTOĞRAFLI