Serkan ÖZDEMİR / SOMA, (Manisa), () - MİLLİ bisikletçi 56 yaşındaki Nurkan Erkır, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki 301 maden işçisinin yaşamInı yitirdiği kömür ocağı faciasını unutturmamak, farkındalık yaratmak için 324 kilometre pedal çevirdi.
5 Ağustos'ta İstanbul Sarıyer'den yola çıkan Nurkan Erkır, 3 gün süren 324 kilometrelik yolculuğun sonunda Soma'ya ulaştı. Erkır, yolculuğu boyunca önünde ve arkasında 'Yanan kömür değil bizdik' ve 'Sarıyer'den Soma'ya gönül köprüsü' yazılı tişört giydi. 1974 yılından bu yana bisiklet sporu ile uğraşan ve Soma yolculuğu için 2 ay süresince antrenman yapan Erkır, "Rahmete kavuşan şehitlerimiz cennetlik. Kimsenin şüphesi olmasın. Dualarımız hep onlarla. Her zaman maden şehitlerimizin ailelerinin yanındayız. Onların acılarını paylaşacağız ve onları yalnız bırakmayacağız" dedi.
Bu yaşında bu kadarını yapabildiğini belirten Erkır, "Beklerdim ki 19-20 yaşındaki bisiklet sporuna gönül veren gençler, benimle beraber buraya gelsinler. Amam maalesef yok" diye konuştu.
Erkır, Soma'da madenci şehitliğini ve faciada ölen madencilerin ailelerini ziyaret ettikten sonra 11 Ağustos'ta tekrar pedal çevirerek İstanbul'a dönecek.

FOTOĞRAFLI