Burak GEZEN- Hilmi DUYAR- Mücahit BEKTAŞ/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 26 yaşındaki İbrahim Duman'ın mezarını, ilk doğum gününü kutlayamadığı oğlu İsmail ile eşi Semra Duman ziyaret etti. Eşiyle bebeklerinin birinci doğum gününü kutlamak için hazırlık yaparken facianın meydana geldiğini söyleyen Semra Duman'ın feryadı yürekleri dağladı.
Maden şehidi İbrahim Duman'ın aynı kaderi paylaştığı madenci arkadaşlarıyla toprağa verildiği ilçe merkezindeki Madenci Şehitliği'ndeki kabrine bugün eşi Semra Duman, bebeği İsmail ile ziyarete geldi. Henüz 1 yaşına giren yavrusunu mezarın üzerine oturtan Semra Duman, "Hani baban nerede anneciğim? Nereye gitti baban annem? Bıraktı gitti bizi. Yaktılar canımızı. Doyamadım sana" feryadı çevredekileri de ağlattı.
"MAAŞINI ALSAYDI, OĞLUNA KIYAFET ALACAKTI"
30 Mayıs'ta yani 10 gün sonra küçük bebekleri İsmail'in doğum gününü kutlamak için eşiyle hazırlık yaptıklarını belirten Semra Duman, şunları söyledi:
"Eşim çok özenmişti. Doğum günü için alacağımız kıyafetlerini bile beğenmiştik. Maaşı yatınca o kıyafetleri alacaktık oğlumuza. Ailece oğlumuzun ilk yaş gününü kutlayacaktık. Ama oğlunu bana bıraktı gitti. Kuzum benim, aşkım benim. Dayanamıyorum. Çok sevdim ben seni. Sana doyamadım."
İki yıl önce evlendiği eşi İbrahim Duman'ın, son günlerde madenin içinin çok sıcak olduğunu söylediğini ifade eden Semra Duman, "Yaktılar adamlarımızı" diye konuştu.

BG,HD,MB(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)