EGE Maden İhracatçıları Birliği, Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kocabaş Beldesi'ne 4 derslik, 2 atölyeden oluşan mesleki eğitim merkezi yaptıracak.
Denizli Valiliği’nde 1 milyon liraya mal olacak ve 25 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak merkezin protokolü yapıldı. Protokol törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç ile çok sayıda Denizlili mermerci işadamı da katıldı. Honaz ve çevresinin Türkiye’nin en zengin traverten mermer yataklarına sahip bölgesi olduğunu ifade eden Denizli Valisi Demir, "Mesleki eğitim merkezi hem sektörü destekleyecek hem de ekonomiye daha büyük katkı sağlayacak" dedi.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Mesleki Eğitim Merkezi adını taşıyan binanın Ağustos 2014’de tamamlanacağını söyleyen Birlik Başkanı Arslan Erdinç ise "Sektör kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor. Bölgemizde mermer sektöründe çalışacak insan bulamıyoruz. Birliğimizin yaptıracağı mesleki eğitim merkezinden mezun olacak öğrenciler, mermer sektörüne dinamizim kazandıracak" diye konuştu.