MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasında yaralanan işçilerden evli ve üç çocuk babası 41 yaşındaki Sezai Karakobak da 21 günlük tedavisinin ardından bugün sabah saatlerinde hastaneden taburcu edildi. Karakobak'ın taburcu olmasıyla, hastanelerde faciada yaralanıp tedavisi süren yaralı kalmadı.
Maden faicasında yaralanan işçilerden vücudunda ezikler bulunan ve böbrek sorunu yaşayan Sezai Karakobak'ı tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesi'nde dün AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ziyaret etti. Hastanenin yöneticisi Dr. Süleyman Soğuksu, Başhekim Dr. Mazhar Eserdağ, İdari Mali İşler Müdürü Ercan Sözbilen ile Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Tülin Erel de ziyarette hazır bulundu.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Yurttaş, "Madencilerimizle ilgili mecliste çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra bu tür elim kazaların olmaması için ne tür önlemler alınabilir, sağlıklı bir maden ortamı nasıl sağlanabilir, çalışma şartları nasıl olmalıdır gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Devletimiz kazanın meydana gelmesiyle birlikte tüm kurum ve kuruluşlarıyla oradaydı. İlk gün Enerji Bakanımız, milletvekillerimiz, ertesi gün Başbakanımız daha sonra Cumhurbaşkanımız maden kazasının yaşandığı maden ocağına geldi ve incelemelerini yaptı. Devletimiz daha ilk günden itibaren sizin yanınızda olduğu gibi bundan sonrada olmaya devam edecek. Yaşanan maden kazasında şehit olan madenci kardeşlerimizin emanetlerine ve sizin gibi sağ kurtarılan kardeşlerimize sahip çıkacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye hepimizin. Madenlerimizi en güvenilir yöntemle nasıl çıkartılır onların yollarını bulacağız. Yaşanan maden kazasında şehit olan madenci kardeşlerimizin emanetlerine ve sizin gibi sağ kurtarılan kardeşlerimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz" dedi. Tedavisi tamamlanan Karakobak, bugün sabah saatlerinde taburcu edildi.


MHÖ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)