MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin Madama Butterfly operasını son kez sahneye taşıdı. Seyirciden tam not alan eserde Pavarotti’nin tahtına aday gösterilen dünyaca ünlü Türk tenor Bülent Bezdüz performansı ile büyüledi.
MDOB, Amerikalı yazar Luther Long’un aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan, librettosunu L. Illica ve G. Giacosu’nun yazdığı, G. Puccini’nin ‘Madama Butterfly’ operasını Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. Eseri, MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetirken Aytaç Manizade’nin rejisiyle Melih Öztürk sahneye koydu. Eserin dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı Tarı Deniz, eserin koro şefliğini Serhat Kaya üstlendi. Eserde başlıca rollerini İtalyan tenor Pavarotti’nin tahtına aday gösterilen dünyaca ünlü Türk Tenor Bülent Bezdüz, Sevinç Bilgin, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Andrei Yevtushenko, Mustafa Özer, Serkan Karagöz, Hasan Berk, Levent Yetkin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ercüment Şirin, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Itır Gözde Tuyan, Nihan Evren paylaşırken çocuk rolünü ise 4 yaşındaki Ateş Sönmez oynadı. Yaklaşık 2 saat süren iki perdelik eserde tenor Bülent Bezdüz performansı ile büyüleyerek diğer sanatçı arkadaşları ile birlikte salonu dolduran yaklaşık 600 sanatseverden uzun süre alkış aldı.

-----KUTU-----
ESERİN KONUSU 
Opera edebiyatının en önemli eserlerinden Madam Butterfly'ın konusu, Amerikalı Subay Pinkerton 1891 yılında geldiği Japonya'nın Nagazaki kentinde, geyşa tellallığı yapan Goro'nun teklifiyle Madam Butterfly ile tanışır. Madam Butterfly Pinkerton'un olaganüstü nezaketi karşısında etkilenir ve ona aşık olur. Pinkerton'un vat ettikleriyle umuda kapılan Butterfly evlilik töreni yapmış, kendisini Amerikalı olarak takdim etmeye başlamış, dinini dahi değiştirmiştir. Oysa ki ne Japon gelenekleri ne de Amerikan Ordu geleneği böyle bir şeye izin vermektedir. Amerika'ya giden Pinterkon yıllarca geri dönmez. Bu arada hamile olan Butterfly, yıllarca ve sabırla Pinkerton'u beklemiştir. Amerika'da yeniden evlenen Pinkerton, Butterfly'ın yanında üç yaşına gelen oğlunu almak için Nagazaki'ye döner. Aşığının kendisine yaptığı ihaneti gören Butterfly ise ailesinden kalma geleneksel hançer ile intihar eder