İZMİR’de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 100 ve 200 metrede üçüncü olan İstanbullu atlet Oğuzhan Yokuş, madalya sevincini yaşarken 1.5 metre yükseklikten beton zemine düştü. Genç sporcu, kazayı ayak burkulmasıyla atlattı.
İzmir Atatürk Stadı’nda 35 kulüpten yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın bugünkü bölümünde 100 ve 200 metrede yarışan 17 yaşındaki Oğuzhan Yokuş, her iki dalda da üçüncü oldu. 200 metre yarışından sonra madalya kazandığı öğrenen Yokuş, sevinç içinde arkadaşlarına koşarken, pistin sonundaki çim alandan, tribünlerin altındaki boşluğa düştü. Yaklaşık 1.5 metre yükseklikten beton zemine çakılan talihsiz sporcu, çevreden yetişenler tarafından statta görevli ambulansa götürüldü. Sağ ayak bileğindeki burkulma dışında sorunu olmadığı belirlenen Oğuzhan Yokuş, ödül töreninde şeref kürsüsüne bandajlı ayağı ile çıktı.
Büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını söyleyen görme engelli sporcu, "Yarış bitiminde üçüncü olduğum söylenince, sevincimi arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Her şey bir anda oldu ve kendimi beton zeminde buldum. Verilmiş sadakam varmış. Çok daha kötü yaralanabilirdim" dedi. Şampiyonaya geçen hafta 7 arkadaşıyla birlikte kurdukları Bakırköy Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü adına katıldığını sözlerine ekleyen Yokuş şöyle devam etti:
"İstanbul’dan İzmir’e kendi imkanlarımızla geldik. 2 ay önce kasıklarımdan ameliyat olmuştum. Doktorların “koşma' uyarısına rağmen şampiyonada yer almak istedim. Çünkü spor bizi hayata bağlayan en önemli olay. Tüm engellileri kendilerini toplumdan soyutlamadan, spor yapmaya davet ediyorum."

EA(YC/SS)