ORDU Fen Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Safa Can Medin'in, LYS sonuçlarına göre MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi olması ailesiyle birlikte öğretmenlerini de sevinçe boğdu. Safa Can Medin, disiplinli çalışarak Türkiye birincisi olduğu için mutlu olduğunu belirterek, Boğazici Üniversitesi Elektrik, Elektronik Mühendisliği'ni istediğini söyledi.
Ordu Fen Lisesi öğrencisi Safa Can Medin, LYS sonuçlarına göre MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birinciliğini elde etti. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra bugün Fen Lisesi'nde Okul Müdürü Erkut Şahin ve arkadaşlarıyla birlikte sevincini paylaşan Safa Can Medin, birinci olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.
Disiplinli çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirten Medin, "Çok çalışarak Türkiye birincisi oldum. Bu başarı hakkında konuşmak gerekirse başarımın sırrını şu şekilde özetleyebilirim. Çok fazla çalışmak değil, disiplinli, az ama öz çalışmaktır. Bunun dışında özellikle son senemde çeşitli fedakarlıklar yaptım. Çoğu zevklerimizden vazgeçtim. Bunları yaptıktan sonra, disiplinli çalıştıktan sonra, sorumluluk sahibi bir insan olduktan sonra Türkiye birinciliği de çok zor bir ihtimal gibi gözükmedi. Bu şekilde başarıyı elde ettim. Aileme, arkadaşlarıma, üzerimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni düşünüyorum" dedi. Safa Can Medin'e dershanesi tarafından da ödül olarak 40 bin TL verileceği öğrenildi.

 
FOTOĞRAFLI