LÜKSEMBURG Büyük Dükü Henri ve eşi Büyük Düşes Maria Teresa, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.
Lüksemburg Büyük Dükü Henri ile eşi Büyük Düşes Maria Teresa beraberinde Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider ve Finans Bakanı Luc Frieden ile işadamları öğle saatlerinde uçakla Gaziantep'e geldi. Lüksemburg heyeti, havalimanında Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
MALİYE BAKANI DA KATILDI
Büyük Düşes Maria Teresa, Suriyeli sığınmacılarla görüşmek üzere Nizip İlçesi'ne hareket ederken, eşi Büyük Dük Henri ve beraberindekiler Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki Ekonomik Foruma katıldı. Lüksemburg Dükü Henri, Zeugma Mozaik Müzesi önünde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından karşılandı. Dük Henri, müzede Bakan Şimşek, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile bir süre baş başa görüştü.
MÜZE ZİYARETE KAPATILDI
Ekonomik Forum'un yapılacağı salonda üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Müze görevlisi özel güvenlik görevlilerinin bile içeri alınmadığı program için gazeteciler de üst aramasından geçirildi. Büyük Dük Henri ile beraberindeki heyet ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı forumda Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentin tarihi ve turistik potansiyelini anlatan İngilizce sunum yaptı. Büyük Dük Henri, daha sonra basına kapalı olarak Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezdi. Dük Henri'nin, gezisi süresince müze ziyarete kapatıldı.