BOLU Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte belgelerle lüks otomobillerin Özel Tüketim Vergisi'ni düşük göstererek 5 milyon 743 bin TL'lik vurgun yapan üç kişiyi yakaladı.
Polis ekipleri ithalatçı firmalar haricinde bazı firmaların ithal ettikleri lüks araçların ÖTV beyannamelerini düşük göstererek eksik vergi ödemesi yapan, lüks otoların Türkiye'ye girişinde kullanıcıdan satışına kadar geçen süreçte farklı kamu kurumlarına yanıltıcı ve sahte belgeler sunarak yüksek oranda vergi kaybına neden olan üç kişilk ekibi takibe aldı. Dün akşam saatlerinde yapılan operasyonda İstanbul'da sigortacılık yapan E.Y. ve G.T. ile aracılık yapan A.E., yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara ait araçlarda yapılan aramalarda 13 ayrı lüks otomobile ait faturalar ile iki lüks araç ele geçirildi. Üç kişi "Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet" suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bolu T Tipi cezaevine gönderildi.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada üç kişilik ekibin lüks otomobillerin Özel Tüketim Vergisi'ni düşük göstererek 5 milyon 743 bin TL'lik vurgun yaptığı açıklandı.

MY(MÇ)