İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'a gelen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) TIR'ından, ihtiyaç sahibi lösemili ailelere kıyafetten oyuncağa, ev eşyasından gıdaya, temizlik maddesine kadar çeşitli yardımlar yapıldı. Proje hakkında bilgi veren LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney, "TIR'ımız Türkiye'nin 81 ilini dolaşarak ailelere çeşitli yardımlar yapıyoruz. Bugün de Samsun'dayız" dedi.
LÖSEV, Samsun'un İlkadım İlçe sahil yolunda lösemili çocukları olan ailelerle bir araya geldi. 'Bir Tuğla da Siz Koyun' projesi kapsamında toplanan bağışların bulunduğu TIR'dan ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yaptı. Etkinlik hakkında bilgi veren LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney, LÖSEV, Türkiye'nin 81 ilini gezdiklerini söyledi. Yardımların tamamen ücretsiz olduğunu ifade eden Can Öney, "Şu anda da Karadeniz rotasındayız. Ankara’dan yola çıktık ve ailelerimize yardım dağıtıyoruz. Bugün Samsun’dayız, yarın da Ordu ve Giresun’da olacağız. Burada kayıtlı 210 ailemiz bulunuyor. Bu 210 aileyi aradık ve yardımlarını almaları için alanımıza davet ettik. TIR'da kıyafetten oyuncağa, ev eşyasından gıdaya, temizlik maddesine kadar her şey mevcut. Ürünlerimiz bize bağış olarak geldi. Biz de ailelerimize iletiyoruz. Gelen aileler istedikleri malzemeleri istedikleri kadar alabiliyor" dedi.
Ankara'da yeni bir hastane yaptırdıklarını da balerten LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney, "Avrupa’nın en büyük Onkoloji hastanesi olacak. Şu anda hastanemizin yüzde 80’i tamamlandı. Kalan yüzde 20’yi de tamamlayabilmek için vatandaşlarımız 3406’ya boş mesaj atarak 10 lira bağışta bulunabilirler. Ayrıca Türkiye çapındaki bütün bankaların kurumsal bağış ekranları üzerinden LÖSEV hesabına bağış yapabilirsiniz" diye konuştu. 

İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)