Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ,()-KAYSERİ’de lösemiyi yenen çocuklar hep birlikte ‘maske’ attı. 8 yaşındaki lösemi hastası Aleyna Nur Solak törene gelinlikle katılırken, LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, “15 yıl önce lösemi tedavi edilemez hastalık olarak biliniyordu. Bu algıyı hep birlikte değiştirdik” dedi.
13’üncü uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası, Kayseri’de düzenlenen karnavalla kutlandı. Kadir Has Stadyumu önünde buluşan bisikletçiler ve klasik otomobiller kent merkezine kadar konvoy yaparak ‘LÖSEV’e destek verdi. Cumhuriyet Meydanı Mimarsinan Parkı’nda devam eden etkinliklerde, jimnastik, akrobasi gösterileri ve mini konserler yer aldı. Mehter takımının mini konseriyle başlayan etkinlikte, sıcak nedeniyle aileler ağaç gölgelerini tercih etti. LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, “En büyük dileğimiz hep birlikte lösemiyi yenmek. Hastalıktan korkmamak, birken bin olabilmek. Lösemi 15 yıl önce tedavi edilemez bir hastalık olarak  biliniyordu. Sonu kötü biten Türk filmlerinin ana konusunu lösemi hastalığı oluştururdu. Ama 15 sene önce kurulan LÖSEV bu algıyı, insanların beynindeki bu yanlış düşünceyi değiştirdi. Löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu gösterdi. Burada en büyük pay çocuklarımız ve ailelerinin. Onları yürekten kutluyorum" diye konuştu.
Stantların kurulduğu, ‘Onkoloji hastanesi yapımı için bir tuğla da sen koy kampanyası’ için satışların yapıldığı etkinlikte lösemiyi yenen çocukların ‘Maske atma’ töreni duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Lösemi hastası Aleyna Nur Solak’ın babasının kucağında çıktığı sahnede, lösemiyi yenen çocuklar hep birlikte ‘Hayat bayram olsa’ şarkısını söyleyip, dans ederek, yüzlerindeki maskeyi fırlattı. Maske atma törenine LÖSEV Başkanı Üstün Ezer de katılarak çocukların ve ailelerin bu mutluluğuna ortak oldu.

FOTOĞRAFLI