Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de 4 yaşındayken yakalandığı lösemiyi ailesinin gösterdiği çaba ve verdiği moralle yenen 12 yaşındaki Mehmet Emre, Türkiye’yi Rusya'nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Dünya Onkoloji Hastaları Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek. Türkiye adına mücadele edecek futbol takımının kaptanlığını yapacak olan Mehmet, "Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.
Mehmet Emre'ye, 4 yaşındayken grip olduğu sanılarak kaldırıldığı hastanede lösemi teşhisi konuldu. Önce çok üzülen ancak kısa sürede toparlanan aile, Mehmet'in sağlığına kavuşması için oloğanüstü çaba harcadı. O günden sonra başlayan zor süreci anlatan anlatan Belgin Kıvanç, lösemiyi sevgiyle aştıklarını belirterek şunları söyledi:
"Mehmet Emre'nin hastalığı basit bir grip gibi başladı. Ateşi yükseldi. Ateşi 40 dereceye kadar çıkmıştı. Birden yürüyememeye başladı. Sonra yapılan tahlillerle lösemi olduğu anlaşıldı. Bizim için çok zorlu bir süreç başladı. Olanları kabullenemedim. Bir ümitle yaşadım bu ümidin peşinden gittim ve buralara kadar geldim. Hiçbir zaman 'Oğlum ölecek' demedim. Aileler böyle durumlarda birbirlerine kenetlensinler. Çünkü her şey tersine gidiyor. Çocuğunuz hastalanıyor. Eşler kendi aralarında olsun, büyükler kendi aralarında olsun bu ailecek herkesi kapsıyor."
Türkiye’yi Moskova’da düzenlenecek Dünya Onkoloji Hastaları Olimpiyat Oyunları’nda 10 arkadaşıyla birlikte temsil etmeye hazırlanan fanatik Fenerbahçeli Mehmet ise "Lösemiyi yenmiş bir çocuk olarak bu durumdaki ailelere umutlu olsmalarını tavsiye ediyorum" dedi. Moskava'ya gidecek futbol takımının kaptanı da olacak Mehmet, "Benim annem umutlu ve sabırlı olmuş ve beni bu zamana kadar getirebilmiş. Onlar da umutlu olsun. Derslerimi de bırakmadım. Sonuna kadar çalıştım. Ne kadar hasta olursam olayım. Büyüyünce de avukat veya mimar olmak istiyorum. Türkiye’yi temsil etmek çok büyük bir başarı bence. Başkaları için olmazsa da benim için büyük bir başarı. Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

FÇ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)