KAHRAMANMARAŞ'ta lösemili çocuklar aileleriyle yürüyerek, Ankara'da yapımı süren Türkiye'nin en kapsamlı Onkoloji Hastanesi ile Avrupa'nın ilk Onkoloji Kenti'nin tamamlanabilmesi için başlatılan 'Bir tuğla da siz koyun' kampanyasına destek istedi.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) üyesi bir grup lösemili çocuk ve ailesi, Lösemi Haftası etkinlikleri kapsamında Özeli idare İş merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan LÖSEV Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gülseren Altay, vatandaşlardan Ankara'da inşası devam eden ülkenin en donanımlı Onkoloji Hastanesi ile Avrupa'nın ilk Onkoloji Kenti'nin tamamlanabilmesi için başlattıkları 'Bir tuğla da siz koyun' kampanyasına destek istedi. Altay, vatandaşların kampanyaya destek vermesini isteyerek, şunları kaydetti:
"Kanser, her yıl bir şehir dolusu insanımızı yok etmektedir. LÖSEV'in 15 senelik birikim ve çabalarıyla ulaştığı lösemili çocuklarda yüzde 90 iyileşme başarısı sağlandı. Amacımız daha çok lösemili çocuğu kurtarabilmek ve aynı başarıyı elde edebilmektir. Ankara Oran'da yapımı devam eden ülkemizin en donanımlı Onkoloji Hastanesi ve Avrupa'nın ilk Onkoloji Kenti'nin tamamlanabilmesi ve bu sene açılabilmesi için büyük bir bağış ve destek kampanyası başlatıyoruz. İnsanlık ve insanlar ölmesin. Belki bu hastane sana da bana da ya da yakınımıza hizmet verecektir. 3406 numarasına mesaj atarak kampanyamıza destek istiyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu ve bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı sonrası dağıldı.

MY (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)