Hakan KABAHASANOĞLU/GÜCE, (Giresun), () - GİRESUN’un Güce İlçesi’nde yaşayan 10 yaşındaki lösemi hastası İsa Kılıç'ın tedavisi için 12 iğnenin yurt dışından getirilmesi gerekiyor. 48 yaşındaki baba Kadir Kılıç, maddi durumları iyi olmadığı için 60 bin lira tutan iğneleri alacak güçlerinin olmadığını belirterek, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Polikliniği’nde geçen yıl Aralık ayında, Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi konulan ve 4 ay boyunca yatarak tedavi gören İsa Kılıç, yaklaşık 3 aydır da iki günde bir Trabzon’a giderek tedavisini sürdürüyor. Oğlunun tedavisinin devam etmesi için yurt dışından toplam 60 bin lira tutarındaki 12 adet iğne getirilmesi gerektiğini belirten baba Kadir Kılıç, “İğneleri alacak maddi gücümüz yok. Umudumuz yardımseverlerde” diye konuştu.

TEŞHİS KONULUNCA YIKILDIM

En küçük çocuğu İsa’ya lösemi teşhisi konulduğunda adeta yıkıldığını kaydeden 3 çocuk babası Kadir Kılıç, 7 aydır ailece mücadele ettiklerini söyledi. Tedavi süresince eşinin yalnız başına İsa’ya bakamaması nedeniyle taşeron işçi olarak çalıştığı işi de bırakmak zorunda kaldığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

“Çalışma gücüm var ama iki günde bir Trabzon’a gittiğim için iş vermiyorlar. Biraz birikimim vardı ancak onu da bu süre içinde harcadım. Artık maddi gücüm kalmadı. Şimdi yardım istiyorum. Tedavinin devam etmesi için 12 iğne gerekiyor. İğne için Trabzon Eczacılar Odası’na verdiğim raporu onlar da Ankara Eczacılar Odası’na gönderdi. Bu iğneler Almanya’dan geliyor. İğnelerin bedeli 60 bin lira. Aradan iki hafta geçti ancak gerekli parayı bulamadığımız için iğneler gelmedi. İğne geç gelirse tedaviye tekrar başlamamız gerekiyor. O zaman da oğlumun canı yanıyor. Yapabileceğim bir şey kalmadı artık. Yardım bekliyorum. Umudumuz büyüklerimiz. Belki onlar devreye girerse bir an önce iğneye kavuşur ve tedaviye devam ederiz.”

ANNE, OĞLU İÇİN EVE ÖĞRETMEN İSTEDİ

Anne Saliha Kılıç da iğnelerin bir an önce gelmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuğum için büyüklerimizden yardım istiyoruz. İlaçlarını almadığımız için tedavisi aksıyor. Tekrar başa döneceğiz diye korkuyoruz” dedi. Oğlunun derslerine devam etmesi için de öğretmen isteğinde bulunan Saliha Kılıç, “Sürekli okuluna gitmek istiyor, derslerinden geri kaldığını söylüyor. Devletimizin eve öğretmen gönderme imkanı varmış, gelirse seviniriz. Derslerinden geri kaldığı için sürekli ağlıyor. İki sene boyunca okula gitmeyeceğini söylediler” dedi.

'BİLGİSAYAR İSTİYORUM'

Tirebolu Asım Yıldırım İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfa giden ancak eğitimi yarıda kalan lösemi hastası İsa Kılıç da, bazen okuldan gelen arkadaşları ile zaman geçirip bisiklet sürdüğünü belirterek, “Okula gitmek, arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum. Onlarla oynamak istiyorum. Derslerime çalışmak için bilgisayar istiyorum” diye konuştu.

 

HK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)