Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de Karataş Anadolu Lisesi öğrencileri, sabah saatlerinde Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiğini öğrendikten sonra okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Öğrenciler ilk derse girmedi.
Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evinden çıkan 15 yaşındaki Berkin Elvan, gaz fişeğinin kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Berkin, Okmeydanı Hastanesi'nde 269 gün süren tedavinin ardından bugün sabah saat 07.00'de yaşamını yitirdi. Berkin'in ölümü, Twitter üzerinden babası tarafından duyuruldu.
LİSELİLER EYLEM YAPTI
Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği haberini ders başlamadan saat 07.30 sıralarında öğrenen Karataş Anadolu Lisesi öğrencileri ilk derse girmedi. İlk derse girmeyen yaklaşık 250 öğrenci, okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Sessizce bekleyen öğrenciler ikinci dersten itibaren okula girdi.
SOSYAL MEDYADA YAYILDI
Öğrenciler eylemlerini sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden paylaştı. Türkiye'nin birçok yerinden de öğrencilerin eylemine destek mesajı da verildi. Bu arada, eylemin ardındam hem polis hem de ilçe mili eğitim müdürlüğü yetkilileri de okula gelip bilgi aldı.

TY(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)