KENDİLERİNE 'Liseliler' adını veren bir grup, Beşiktaş'ta "Küçük Kartal Heykeli"nin bulunduğu meydana 'Berkin Elvan Meydanı' adını verdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, saat 15.00 sıralarında, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için bir araya geldi. "Küçük Kartal Heykeli"nin bulunduğu meydanın çevresine ve heykelin üzerine 'Berkin Elvan Meydanı' yazılı tabelalar asan liseli öğrenciler, yerlere de sprey boyalarla Berkin Elvan resimleri çizdi.

Pankart da açan grup, 'Berkin'in hesabı sorulacak', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Unutma Berkin, liseliler burada', 'İşte burası Berkin Elvan Meydanı', 'Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar' şeklinde sloganlar attı. Meydanda kısa bir süre oturma eylemi de yapan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.

"UMUDUN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN'IN ADINI KAZIYORUZ"

Grup adına basın açıklamasını Alper Akın okudu. Açıklamada, "Umudun çocuğunun ismini buraya kazıyarak, burada Berkin Elvan Meydanı kuruyoruz. Abdocan'ı, Ethem'i, Medeni'yi, Ali İsmail'i, Mehmet'i, Hasan Ferit'i bu uğurda canlarını verdikleri için selamlıyor ve en son kaybettiğimiz kardeşimiz Berkin için de bundan sonra bu meydanın adını Berkin Elvan Meydanı koyuyoruz" denildi.

Grup, basın açıklamasının ardından, Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Sloganların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

EA (ET) (FOTOĞRAFLI)