KARS'ta engellileri anlamak için liseler arasında düzenlenen koltuk değenekli 'Empati oyunları' yarışmasında Hasan Harakani Anadolu Lisesi birinci oldu.
Dolunay Derneğinin Engelliler Haftası kapsamında başlattığı 'Arkadaşım olur musun?' projesi kapsamında başlatılan ve 10 lise takımının katıldığı 'empati oyunları' turnuvasının finali Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonunda yapıldı. Soma'daki maden faciası nedeniyle ertelenen final maçı Hasan Harakani Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi arasında oynandı. Engellileri anlamak için sağlam öğrencilerin koltuk değnekli olarak katıldıkları ve sadece tek ayaklarını kullandıkları 20 dakikalık maçın normal süresi golsüz sona erdi. Penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Hasan Harakani Anadolu Lisesi turnuvanın şampiyonu oldu.
Ayrıca yine sağlam olan lise öğrencileri tekerlekli sandalyeleri illeriyle hareket ettirecek yarıştı. Kız ve erkekler arasında yapılan yarışlar büyük çekişmelere sahne oldu. Tek ayaklı futbol oynayan, tekerlekli sandalye ile yarışan liseli öğrenciler, "Turnuva sayesinde engellileri daha iyi anladık" dedi.
Kars'taki empati oyunları turnuvasını, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Dolunay Derneği Başkanı Yrd.Doç.Dr. Bahattin Şeker, engelli derneklerinin üyeleri ve öğrenciler izledi.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)