Yaprak KOÇER / SAMSUN, () - SAMSUN’da yaşayan ve 4.5 yıldır piyano çalan lise öğrencisi 16 yaşındaki Kerem Ernur, Bulgaristan’da düzenlenen ve 5 ülkeden 30 kişinin katıldığı 'Genç Enstrüman Sanatçıları Yarışması'nda 3'ncü oldu.
Bulgaristan’da özel bir sanat akademisi tarafından geçen 7- 8 Haziran’da düzenlenen 'Genç Enstrüman Sanatçıları Yarışması'na Türkiye’den sadece Samsunlu Kerem Ernur katıldı. 16 yaş kategorisinde yarışmaya giren Kerem Ernur, 5 ülkeden 30 yarışmacı ile yarıştı. Yarışmaya katılanlar çeşitli enstrümanlarla eserler seslendirdi. 1’nci ve 2’nciliği Bulgaristan'dan katılan yarışmacılar alırken, piyanoyla yarışan Kerem Ernur 3'ncü oldu. Elde ettiği başarı nedeniyle çok mutlu olduğunu söyleyen Kerem Ernur duygularını şöyle dile getirdi:
"4.5 yıldır piyano çalıyorum. Bu zaman kadar Gülsin Onay, Selman Ada, Olga Hasanoğlu gibi sanatçılardan dersler aldım. Çok emek verdim. 9 ay süresince çalışarak bu yarışmaya hazırlandım. Güzel bir derece elde ettim. Oradaki yarışma komitesi bana dereceye giren ilk Türk yarışmacının ben olduğumu söyledi. Bu çok büyük bir gurur. Ülkemi böyle temsil ettiğim için çok onurluyum." 
GEÇEN YIL DA TÜRKİYE 2'NCİSİ OLMUŞ
Yarışmada bir Türk bestesini piyano ile çaldığını belirten Kerem Ernur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl katıldığım Ahmed Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması’nda 18 yaş altı kategoride de Türkiye ikincisi olmuştum. Şimdi de yurt dışındaki bir yarışmada böyle bir derece elde ettim. Hedefim ilerleyen süreçte kendimi daha da geliştirip yurt dışında yapılan başka yarışmalarda da başarı elde etmek. Gelecekte çok iyi bir piyanist olmayı istiyorum."

FOTOĞRAFLI