İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nden, bir süre önce, Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 9 arkadaşıyla Almanya’ya staja giden ve lösemi (kan kanseri) nedeniyle hayatını kaybeden lise öğrencisi 16 yaşındaki Kazım Uygur, eğitim gördüğü lisedeki törenin ardından Ödemiş’e bağlı Günlüce Köyü’nde toprağa verildi.
Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi Kazım Uygur, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı desteğiyle Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 9 arkadaşıyla bir aylık staj için Almanya’nın Berlin kentine gitti. Gittiği ilk günlerde burnunda meydana gelen kanama durdurulamayan Uygur, öğretmenleri tarafından hastaneye götürüldü. Burnundaki kılcal damarlar yakılarak kanaması durdurulan Uygur, taburcu edildi.
Ancak, tekrar burnu kanayan ve bayılan Uygur’a bu defa kaldırıldığı daha kapsamlı bir hastanede lösemi teşhisi konulup, tedavisine başlandı. Ancak, Uygur, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Liseli Kazım’ın cenazesi dün akşam saatlerinde uçakla İzmir’e oradan da Ödemiş’e getirildi.
İLK TÖREN LİSEDE YAPILDI
Uygur için ilk tören eğitim gördüğü lisede bu sabah yapıldı. Buradaki törene, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Emniyet Müdürü Okan Kestek, İlçe Jandarma Komutanı Veysel Bozdağ, Belediye Başkanı CHP’li Bekir Keskin, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kazım Uygur’un öğretmenleri, öğrenciler, ailesi ve ilçeliler katıldı.
Liseli Uygur’un Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde vatani görevini yapan ağabeyi Murat Uygur da birliğinden izin alarak geldi. Törenin ardından Uygur’un cenazesi ilçeye bağlı Günlüce Köyü’ne götürüldü. Köy camisindeki törende, çiftçilik yapan 57 yaşındaki baba Arif Uygur ile 55 yaşındaki anne Elif Uygur güçlükle ayakta durabildi. Öğlen kılınan cenaze namazının ardından Kazım Uygur köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.