BALIKESİR'deki Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitim gören üst sınıflardan 17 yaşındaki Ş.A.'nın tartışma sırasında göğsüne tekme atmasının ardından yaşamını yitiren 14 yaşındaki Harun Alver, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Atatürk Anadolu Lisesi karşısındaki parkta dün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, 12'nci sınıf öğrencisi Ş.A., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı 9'uncu sınıf öğrencisi Harun Alver'in göğsüne tekme attı. Fenalaşıp yere yığılan Alver, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.
Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından Harun Alver'in cenazesi, bugün Balıkesir'deki Zağnospaşa Camii'ne getirildi. Cenaze törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Alver'in öğretmenleriyle arkadaşları ve ailesi katıldı. Gözü yaşlı anne Nazmiye Alver ayakta durmakta güçlük çekerken, baba Necat Alver, metanetini korudu. 7 çocuk sahibi Alver çiftinin geçen yıl da bir kızlarını kalp krizi sonucu kaybettiği öğrenildi.
HER GÜN ÖLECEK
Yakınları, Harun Alver'in Ş.A. ile çok iyi arkadaş olduğunu belirtirken, "Harun'un ölümünü takdiri ilahi olarak görüyoruz. Bizim oğlumuz bir kez öldü, diğeri binlerce kez ölecek. Onun için de üzülüyoruz. Ortada çete yok, silah yok, gruplaşma yok, ihmal yok. Konunun başka yerlere çekilmesini istemiyoruz" dedi. Harun Alver, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Balıkesir Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.
HALEN GÖZALTINDA
Olayın ardından gözaltına alınan Ş.A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun bitmesinin ardından adliyeye sevk edilecek.