MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, satın aldığı çantayı değiştirmek için geldiği işyerinde dükkan sahibinin oğlu 15 yaşındaki M.E.K. ile tartışan 20 yaşındaki İngiliz Callum Eric Peter Copson, meyve bıçağı ile karnından yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan Copson'un hayati tehlikesinin bulunduğu, M.E.K.'nin gözaltına alındığı bildirildi.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı numara 14/Z'deki işyerinde meydana geldi. Callum Eric Peter Copson, bir gün önce satın aldığı çantayı değiştirmek için işyerine gitti. İşyeri sahibinin oğlu M.E.K., buna olumlu yanıt verdi. Capson, daha pahalı bir çantayı beğenirken kendisinden istenen fiyat farkını ödemeye yanaşmadı. Copson ile M.E.K. arasında fiyat farkı konusunda çıkan tartışma, tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. İddiaya göre tezgah üzerindeki meyve bıçağını alan M.E.K., Copson'u karnından yaraladı. Ağır yaralı İngiliz turist Copson, ihbar üzerine sevk edilen sağlık ekiplerince ambulansla, 150 metre uzaklıktaki Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Copson'un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Kkaçan M.E.K., polis tarafından yakalanarak, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Kavga anında işyerinde bulunan İrlandalı Julie Ann Mc Causland'ın poliste verdiği ifadede, "İngiliz çocuk çantayı değiştirmek istiyordu. Beğendiği çantanın daha pahalı olduğu belirtilerek fiyat farkı vermesi gerektiği söylendi. Tezgahta duran çocuk ile İngiliz arasında tartışma başladı. Tartışma tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. Ben de dışarı çıkarak yardım istedim. O anda bir bıçak alan çocuk İngiliz'i karnından bıçaklayarak kaçtı" dedi. Polis, soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI