Nermin UÇTU/MANİSA () - MANİSA’da, doğuştan bedensel engelli 18 yaşındaki Sefa Yurtkölesi, yüzme sporunda 7 Türkiye şampiyonluğu kazandı. 31 engelli gençle yüzme sporuna gönül veren Sefa, kendisini daha özgür hissettiği tek yerin su olduğunu belirterek hayalinin dünya şampiyonasında 1’incilik ve engelliler yüzme antrenörlüğü olduğunu söyledi.
Manisa’da tar sendromu hastalığıyla dünyaya gelen elleri ve ayakları tam gelişmeyen Sefa Yurtkölesi azmiyle herkese örnek oldu. Manisa Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Sefa Yurtkölesi, 2.5 yıl önce tanıştığı yüzme sporu sayesinde daha fazla özgürlüğü yakaladı. Annesi Zeynep Yurtkölesi’yle haftanın 4 günü Manisa Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün olimpik kapalı yüzme havuzunda engelliler için düzenlediği eğitimlere katılan Sefa, 2 yılın sonunda 7 Türkiye şampiyonluğu kazandı. Yurtkölesi, "İlk başlarda başaramayacağımı sandım. Ancak azmettim ve başardım. Eylül ayındaki şampiyonada uluslararası barajı geçtim, 3 şampiyonluk aldım. Milli takıma ve uluslararası standartlara sahip olan Türkiye’deki 8 sporcu arasına girmeyi başardım. Koyu bir Beşiktaş taraftarıyım. Suda kendimi daha özgür hissediyorum. Hedefim 2015 dünya şampiyonasına ve 2016 olimpiyatlarına katılmak ve engeliler yüzme antrenörlüğü" dedi.
Bedensel Engelliler Milli Takım Antrenörü Şule Şenyoğurtçu Dalyan da Manisa’da 31 engelli genci yarışmalara hazırladıklarını, 8 öğrencisinin de 50 metre serbest yüzmede 1.20 dakikalık uluslararası komitenin koyduğu barajı geçtiğini söyledi.

NU(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)