ISPARTA'da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerinin ayrı yemesi yönünde bir süre yapılan uygulamaya destek geldi. Isparta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Lise Müdürü Kenan Köse'yi ziyaret ederek bütün lise yöneticilerinin bu tür uygulamaya teşvik edilmesini istediklerini belirtti.
Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde 21 Ekim'de yemekhane kapısına asılan duyuruda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı yemek yiyeceği belirtilmişti. Duyuruda, pazartesi, salı ve çarşamba günleri kız öğrencilerin saat 12.25- 12.40 ve erkek öğrencilerin 12.40- 13.00 saatleri arasında, perşembe ve cuma günleri ise erkek öğrencilerin 12.25- 12.40 ve kız öğrencilerin 12.40-13.00 arasında yemek yiyeceği bildirildi. Duyuruda, uygulamanın birinci dönem sonuna kadar geçerli olacağı, ikinci dönem bu düzenlemenin değişeceği kaydedildi. Daha sonra tepkiler üzerine uygulama geri çekilmişti.
'UYGULAMA DESTEKLENMELİ, YAYGINLAŞTIRILMALI'
Isparta AGD üyeleri, dün okulda bir araya gelerek uygulamaya destek verdiklerini açıkladı. AGD Üyesi Ömer Faruk Çenber, "Okul idaresinin bu uygulama kararına tepki gösteren bazı çevreleri aklı selim düşünmeye davet ediyoruz. Milletimizin gelenekleri ile ahlaki yaşamlarının gereği gibi yaşatılması konusunda atılan adımlara engel olmamaya, aksine bu tür uygulamaların teşvik edilmesine davet ediyoruz. Bu uygulamanın sadece Ahmet Melih Doğan Lisesi'nde değil, başta İmam Hatip Okullarımız olmak üzere, bütün liselerimizin yöneticilerini bu konunda kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu uygulamaya sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinin de dahil edilmesi yönünde çalışma yapılmasına davet ediyoruz" dedi.
'VELİLERDEN ŞİKAYET YOK'
AGD üyeleri, daha sonra Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse'yi ziyaret etti. Okul Müdürü Köse, konuyla ilgili açıklamasında bu olaya çocuklar açısından baktaklırını söyledi. Köse, "Öğrencilerimizin hemen hemen hepsinin istediği budur. Öğrencilerimiz sabah kalktığında eşofmanıyla kahvaltısını yapmak ve akşam geldiğinde soyunacak dökünecek, yemeğini yemek isteyecek. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Biz bu çocuklarımız için devletten maaş alıyoruz. Bu çocuklar olmamış olsa, kimse bizi burada tutmaz. Çok rahat ettikleri söylenemez. Çocuklardan gelen talep zaten bu şekildeydi. Şikayet olarak hiçbir öğrenci velisi gelmedi. Tepkilerini Facebook ve Twitter'dan gösterdilerse onu bilemiyorum" diye konuştu.