BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katıldı. İki lider, törende selamlaştı.
Mevlana’nın 740’ıncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Salona ilk olarak alkışlar eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kendisi için ayrılan yere oturan ve törenin başlamasını bekleyen Kılıçdaroğlu, yanındaki koltuğun Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfı için ayrıldığını görünce, "Biz Irak’a gittiğimizde eleştirmişlerdi. Şimdi Meclis Başkanı ile yan yana oturuyorlar" dedi.
Salona daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geldi. Başbakan Erdoğan, kendisi için ayrılan koltuğa oturmak için gittiği sırada önünden geçtiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşıp yerine oturdu. Daha sonra Bakan Davutoğlu ve Bozdağ da Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. İki liderin birbirleriyle konuşmaması dikkat çekti. Ardından salona gelen Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, kendisi için ayrılan Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun arasındaki koltuğa oturdu. Yanına oturduğu kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu fark eden Nuceyfi, Kılıçdaroğlu ile tokalaşıp sohbet etti.
Tören Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan’ın konseriyle başladı. Tören sırasında Başbakan Erdoğan’ın gözlerini ara ara kapatıp dinlendirdiği görüldü. Başbakan Erdoğan, bir ara ise tespihi çekerden de zaman zaman gözlerini kapatıp dinlendirdi. Törenin yine bakanlığa bağlı Konya Türk Tasavvuf Topluluğu’nun sema gösterisi ile sona erdi.