Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() LİBYA'daki  şiddet nedeniyle çatışma bölgelerinde mahsur kalan 252 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığının yaptığı bir operasyonla Tunus üzerinden Türkiye’ye getirildi.
Özellikle Trablus yakınlarındaki şantiyelerde ve kent içindeki bazı işyerlerinde çalışan bir grup Türk vatandaşı dün akşam 7 otobüslük bir konvoy halinde karayoluyla Tunus'a getirildi. Buradan da en yakın havalimanı olan Jerba Havalimanı’nda bekleyen THY’nin uçağına binen 250 Türk vatandaşı bugün saat 11.00'de İstanbul Atatürk Havalimanına geldi. Havalimanı’nda basın mensuplarına konuşan çoğu işçi olan vatandaşlar yaşadıklarını anlatırken, halen iki arkadaşlarının kayıp olduğunu, orada sokağa bile çıkamadıklarını belirterek, Libya’da kendi çalıştıkları bölgede hakimiyet kuran emekli general Halife Hafter nedeniyle Türklerin adeta düşman ilan edildiğini söylediler.
HERKES BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜYOR.
Liibya’da döner dükkanında çalışan Mithat Dıranda, yaklaşık 20 gündür evin içinde mahsur kaldıklarını belirterek, “ Gaz yok, yemek yok herhangi bir şey yok. Libya’da durum çok berbat. Herkes birbirini öldürüyor, tuttuğunu öldürüyor. Ben orada döner dükkanında çalışıyorum. Çarşıya çıkılmıyor, çıktığımız zaman Türklerin başlarına silah dayıyorlar. Cüzdanını, cep telefonunu parasını her şeyini alıyorlar. Baktık hiçbir şey alınmıyor, rehin tutuyorlar. İki arkadaşım şu ana kadar kayıp. Fidye istiyorlar, beliki de öldürüldüler bilmiyoruz ” dedi.
İnşaat işinde çalışan İsmail Şahin ise “Konsolosluk aracılığı ile geldik. Ama hep korku içinde geldik. Tunus’tan 7 otobüsle havalimanına getirildik. Libya çok karıştı onun için konsolosluk, devletimiz bize uçak gönderdi. Trablus Büyükelçiliği bizi Tunus’a kadar taşıdı. Oradan da uçağa binip geldik. Hala gelecekler var. İnsanlarımız perişan halde. Can tehlikesi var” dedi.
Beraberinde yeğeni ve ailesiyle birlikte gelen ve Trablus’ta bir pastanede baklava ustası olarak çalışan Nurşit Yıldırım ise canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

(FOTOĞRAF)