Ramazan ÇELİK/HATAY, () - LİBYA'da, 47 gün önce kaçırılan ve geçen günlerde Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu serbest bırakılan 3 Türk işçiden biri olan 27 yaşındaki Emrah Bahçeci, Hatay'daki ailesine kavuştu.
Geçen 24 Haziran'da Trablus Havalimanı yakınlarında kaçırılan inşaat işçisi Emrah Bahçeci, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri ile 11 Ağustos'ta Trablus'a 90 kilometre mesafedeki Tarhuna kentinde serbest bırakıldı. Dün de Humus'taki Türkiye Misruata Başkonsolosluğu tarafından teslim alınan Bahçeci, bugün Hatay'ın merkez Defne İlçesi'nin Harbiye Mahallesi'ndeki evine geldi.
'47 GÜN TUTUKLU KALDIM'
Uzun bir aradan sonra ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bahçeci'nin serbest kaldığını duyan yakınları ve komşuları eve gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Libya'da çok zor günler geçirdiğini belirten Emrah Bahçeci, kendisini kimlerin kaçırdığı ve 47 gün boyunca nerede tutulduğu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Bekar olan Bahçeci, bir daha Libya'ya gitmeyeceğini belirterek şunları söyledi:
"Vatanıma geldiğim için çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Savaştan önce 2.5 yıl, savaştan sonra da 1 yıl olmak üzere 3.5 yıldır orada çalışıyordum. 47 gün tutuklu kaldım, o günleri anlatmak da hatırlamakta istemiyorum. Şu an oraya bir daha dönmeyi düşünmüyorum. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Kurtarılma sürecinde emeği geçen Dışişleri Bakanlığı yetkililerine ve patronlarıma ayrıca teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI