BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde bir besicinin bahçesinde bulduğu leylek, kümeste ördek ve kazlarla birlikte yaşıyor.
Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Çaltılıbük Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan 24 yaşındaki Erdoğan Kaya, her yıl düzenli olarak köylerine gelen leyleklerden birini 15 gün önce evinin bahçesine yakın bir alanda gördü. Kış mevsiminin ortasında gördüğü leyleğin yaralı olabileceğini düşünen Kaya, evine götürdü. Hayvansever köylü, herhangi bir yarası olmayan leyleğe, evinin bahçesinde beslediği onlarca kaz, ördek ve tavukla birlikte bakmaya başladı. Havaların soğuk olması nedeniyle akşamları leyleği evin içinde sobalı odaya alan Kaya, karnını doyurabilmek için de her gün düzenli olarak köyün yakınından geçen dereye gidip balık avlıyor.
Yaz mevsimine kadar leyleğe bakacağını söyleyen Kaya, “15 gündür balık, kurbağa ve bazen yakaladığım küçük yılanlarla beslemeye çalışıyorum. Gündüzleri ördek, kaz ve tavuklarla birlikte sürekli bahçede dolaşıyor. Kaçıp gitmiyor, evcilleşmeye başladı. Leylekler köye tekrar geldiğinde doğaya salacağım” dedi.