HAYVAN Hakları Federasyonu Edirne Bölge Temsilcisi Ege Sakin, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz Köyü'nde öldürülen leoparın ‘avcılık’ amacıyla öldürülmüş olup, olmadığının tespiti edilmesini isteyerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na dilekçe gönderdi. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında ise “Çok açık ve net, çok samimi söylüyorum. Bana saldırsaydı, afiyetle beni yemesini isterdim” diye yazdı.
Hayvan Hakları Federasyonu Edirne Bölge Temsilcisi Ege Sakin, Diyarbakır’da öldürülen leopar için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Dilekçesinde konunun avcılık mı, yoksa bir saldırıya karşı korunma amaçlı mı yapıldığının araştırılmasını isteyen Sakin, acilen bölgenin tam anlamıyla korunma altına alınmasını talep etti. Sakin dilekçesinde “Uzman akademisyenler, bilim insanları ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak bölgede araştırma yapılmasını istiyoruz. Bu hayvanı vuran şahıslar hakkında soruşturma açılmasını, bu olayın savunma amaçlı mı, yoksa sadece avlanmak amacıyla kasti olarak yapılıp yapılmadığının detaylı olarak araştırılmasını talep ediyoruz” dedi.
"BENİ YEMESİNİ İSTERDİM"
Leoparın öldürülmüş olduğunu üzüntü ile karşıladığını kaydeden Ege Sakin, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına ise “Çok açık ve net, çok samimi söylüyorum. Bana saldırsaydı, afiyetle beni yemesini isterdim” diye yazdı. Hayvansever Ege Sakin, Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye kaçak olarak getirilirken, yakalanan yavru kanguruyu gümrük sahasındaki uygun olmayan şartlar nedeniyle evine alarak adli süreç tamamlanana kadar bakımını üstlenmişti.