ZİRVE Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İzmir Selçuk Şubesi yönetici ve üyeleri, dünyada örneklerine az rastlanan kaya resimlerinin yer aldığı Aydın’la Muğla il sınırları içindeki, tarihteki adı 'Latmos' olan Beşparmak Dağları’nın milli park ilan edilmesi için pankart açarak eylem yaptı.
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesi üyesi dağcılar, daha önce Beşparmak Dağları’nda birçok doğa faaliyeti düzenleyerek bölgenin tanınması ve keşfedilmesi yönünde önemli çalışmalar yapan Özgür Aydoğan’ın kurduğu 'Latmos Milli Park Olsun Topluluğu'na destek için biraraya geldi. 'Latmos Milli Park Olsun' yazılı pankart açan dağcılar adına konuşan dağcılar adına açıklama yapan Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Görür şunları söyledi:
“Benzersiz kaya resimlerinin yanı sıra büyüleyici güzellikteki bu dağın barındırdığı yaşam, etkileyici doğası, renkli kültürü ve hayret verici arkeolojik zenginliğiyle dünyanın ilgisini çekiyor. Ancak maalesef milli park statüsünde değil. Tam aksine dev şirketlerin kurduğu taş ocakları Beşparmak Dağları’nın bağrına hançer gibi saplanıyor. Her mevsim sayıları artarak yükselen misafirlerini büyüleyen bu dağ, başta dağcılar, kampçılar, kaya tırmanışçıları, safariciler, kuş gözlemcileri, bitki bilimcileri, fotoğrafçıları, arkeoloji meraklıları ve doğa severleri cezbeden bir mekan olmaya devam ediyor. Çeşitli dernek, kulüp ve sivil toplum örgütlerinin zaman zaman konuya dikkat çekmek için yaptıkları etkinlikler bilim çevrelerinin ve kamuoyunun ilgi ve desteğini görse de yetkililer talepleri duymazdan geliyor. Latmos’un korunması ve milli park statüsüne alınması daha fazla geciktirilemez.”