İZMİR'de, Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp konteyneri taşıyan TIR'ın seyir halindeyken lastiği patladı. Ardından da lastik jantından çıkan kıvılcımlarla TIR alev aldı. Sürücü Murat Sevik'in, paniklemeden, alev alan TIR'ı güvenlik şeridinde durdurması, olası bir faciayı önledi. Bu arada, aracın lastiğinin patlaması, alev alması ve görevlilerinin çalışmaları, güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Bornova- Karşıyaka Kuzey Çevre Yolu üzerinde meydana gelen olayda, Murat Sevik, çeşitli semtlerde toplanan çöplerin konulduğu konteyneri Harmandalı çöplüğüne götürmek üzere 35 U 2379 plakalı TIR ile yola çıktı. Hareket halindeyken, TIR'ın sağ tarafında bulunan lastiklerinden bir tanesi büyük bir gürültüyle patladı.
TIR ALEV ALDI
Hızla yoluna devam eden TIR'ın asfalta temas ettiği için jantından çıkan kıvılcımlar, TIR'ın lastiklerinin ve dorsesinin alev almasına neden oldu. Alevleri fark eden sürücü Murat Sevik, soğukkanlılıkla TIR'ı önce tünellerden geçirdi, sonra da yol kenarındaki güvenlik şeridine park etti. Bu sırada hızla büyüyen alevler, dorse ile üzerindeki konteyneri kapladı. Alevler bu arada, TIR'ın durduğu Onur Mahallesi viyadüğü üzerinde bulunan plastik ses perdelerine de sıçradı, orası da yanmaya başladı.
Alevlere ilk müdahaleyi sürücü Murat Sevik ile otoyol istasyonunda görevli karayolları ekipleri yaptı. Ardından da bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Bu sırada, otoyol üzerinde, alevlerin diğer araçlara sıçramaması için iki şerit trafiğe kapatıldı. Araçlara tek şeritten yol verildi. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından ise, TIR, çekici yardımıyla yoldan alındı.
KAMERALAR O ANLARI KAYDETTİ
Çevre yolundaki ve tünel içindeki güvenlik kameraları, TIR'ın seyir halindeyken lastiğinin patlamasını, patlamayla birlikte çıkan toz bulutunu, yoluna devam etmesini, ardından da alev alarak yanmasını, söndürme çalışmalarını, yolda yaşanan paniği, saniye saniye kaydetti.

TY (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)