Türk Hava Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Sina-Haftanin'e düzenlenen taarruzlarda, mühimmat ve lojistik depoları ile teröristlerin barındığı mağara imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgi ve görüntülere göre, Irak'ın kuzeyindeki Sina-Haftanin'de İnsansız Hava Aracı (İHA) ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait ağaç altı barınma alanındaki barınaklar ve yeraltı mühimmat deposu, Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 ve F-4 2020 uçaklarıyla etkisiz hale getirildi.

İHA ile gözetlenen hava taarruzları, eş zamanlı 4 hedefe yönelik gerçekleştirildi. Taarruzların ardından imha edilen mühimmat deposunda 55 dakika boyunca yangın ve patlamalar yaşanırken, bu esnada dumanlar kat kat göğe yükseldi. Taarruzlarla bölücü terör örgütüne ait çok kritik bir lojistik tesis daha etkisiz hale getirilmiş oldu.

Sina-Haftanin'e yönelik ikinci taarruzda da İHA'lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen terör örgütü mensuplarının barındığı mağara ile yanındaki lojistik depo Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarıyla imha edildi. İcra edilen hava taarruzu İHA ile de gözetlendi.