KÜÇÜKÇEKMECE’de arkadaşlarıyla oynarken kartopu isabet eden bir taksin şoförünün kovalaması sonucu başka bir otomobilin altında kalarak yaşamını yitiren 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın kuzeni olay anını gözyaşları içinde anlattı. Beş arkadaş kartopu oynadıklarını söyleyen Ufuk Özdağ, "Kar topu taksiye gelince taksici arabasıyla arka arkaya gelerek ani fren yaptı. Sonra Yusuf'u kovalamaya başladı. Yusuf'u elinden tutmaya çalıştım, ama elimden kaçtı. Onu bulduğumuzda orada yatıyordu" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde dün 21.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:
Yusuf Salih Özdağ'ın arkadaşına attığı kartopu yanlışlıkla bir taksiye isabet etti. Öfkelenen taksi şoförü aracıyla ters yönde ilerleyerek, Yusuf'u kovalamaya başladı. Taksi sürücüsünden kaçan Yusuf, yan yoldan bariyerlerin üzerinden atlayarak E-5 Karayolu'na fırladı. Yolun en sol şeridine kadar koşan Yusuf, Avcılar istikametine ilerleyen ve plakası henüz belirlenemeyen aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Özdağ’ın cenazesi polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından Sefaköy Merkez Camisi’nin morguna kaldırıldı. Özdağ’ı kovalayan taksi şoförü ve çarparak ölümüne neden olan plakası henüz belirlenemeyen aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı.
Yusuf Salih Özdağ’ın cenazesi sabah saatlerinde babası Ertekin Özdağ ve yakınları tarafından helallik alınması için olay yerinin yakınındaki Pamuk Sokağı'nda bulunan evlerinin önüne getirildi. Oğlunun cenazesini gören anne Meryem, ablası Fatma ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun tabutu başında ağlayan Meryem ile Yusuf Salih Özdağ’ın ablası Fatma Özdağ yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.
Yusuf Salih Özdağ’ın olay sırasında birlikte kartopu oynadığı kuzeni Ufuk Özdağ, "Biz dün 5 kişi kar topu oynuyorduk. Kar topu taksiye gelince taksici arabasıyla arka arkaya gelerek ani fren yaptı. Sonra Yusuf'u kovalamaya başladı. Yusuf'u elinden tutmaya çalıştım ama elimden kaçtı. O sırada biz Yusuf'u ararken yengem aradı. Onlar da Yusuf'u arıyorlarmış. O'nu bulduğumuzda orada yatıyordu" dedi.
"ÇOCUKLARI E-5 ‘E KADAR KOVALIYOR"
Baba Ertekin Özdağ, "Çocuklar saat 21.00 sıralarında evin önünde kar topu oynuyorlar. O sırada çocuklar kar topunu taksiye mi atıyorlar, yoksa denk mi geliyor bilmiyorum. Ama taksici sonra çocukları kovalamaya başlıyor. Çocukları evin önüne kadar takip ediyor. Sonra evin önünden geri dönen damalı taksi ilk olarak Orta Sokağı sonra Otel Sokağı oradan da E-5'e kadar kovalıyor. E-5'te iki şeritli yan yola geldiğinde çocuk arabaların ters istikametinde koşuyor. En soldan gelen bir araç vuruyor" diye konuştu.
"RAHAT UYUYABİLDİ Mİ BU GECE?"
Yusuf Salih Özdağ’ın yengesi Şerife Özdağ, "O taksici arabasına bir kar topu geldi diye rahat uyuyabildi mi bu gece? Vicdanı rahatmıydı? Mevlam aynı ölümü kendi oğluna versin. Bir can bu kadar basit mi? Çocuğa çarpan sürücü kaçmış olabilir onu o kadar suçlamıyorum, çocukları peşine düşen sürücüyü rabbime bıraktık. Rabbim versin onun cezasını" dedi.
Yusuf Salih Özdağ'ın cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardındandan Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü. Yusuf Salih Özdağ yarın memleketi Sinop’un Erfelek İlçesi Selbeyi Köyü’nde toprağa verilecek.