AYDIN'ın Kuyucak İlçesi'nde, son 2 ay içerisinde sokak hayvanlarının katledilip, belediye çöplüğüne gömüldüğü, bazılarının çevre ilçelere atıldığı iddia edildi. Aydın Hayvanları Koruma Derneği, çöplükteki çukurların kazılıp, katledilen hayvanlara otopsi yapılmasını istedi, sorumlular hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Valilik, belediye görevlileri hakkında idari soruşturma başlatırken, AK Partili Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, suçlamaları kabul etmeyip, kendisine siyasi komplo yapıldığını öne sürdü.
Kuyucak'ta iki hayvansever, tabancayla öldürülüp, belediye çöplüğüne gömüldüğünü öne sürdükleri sokak köpeklerinin görüntüsü çekip, Aydın Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş'a gönderdi. İlçede iki aydan bu yana bu şekilde sokak hayvanlarının katledildiğini öne süren Tekinbaş, konuyu önce Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan ile ardından da AK Partili Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ile paylaştı. Belediye Başkanı Ertürk'ün Evlidağ Mevkisi'ndeki belediye çöplüğüne gömülen köpeklerin fotoğraf ve görüntülerine rağmen iddiaları kabul etmediğini belirten Tekinbaş, şöyle dedi:
"Son iki ayda, günde 5-6 köpek katlediliyor. Çöplükteki çukurların kazılıp, telef edilen hayvanlara otopsi yapılmasını istedik. Belediye yetkililerinden bu konuda herhangi bir çalışma göremedik. Bunun üzerine jandarmaya suç duyurusunda bulunduk. Hayvan katliamını belediye ekiplerinin yaptığı söyleniyor. Katledilen hayvanların leşlerinin nazilli ve çevre ilçelere atıldığı duyumunu da aldık. Ancak, belediye yetkilileri ısrarla bu suçlamaları kabul etmiyor. Sorumluların bulunup, cezalandırılmasını için bu işin takipçisi olacağız."
Telefonla konuştuğu Kaymakam Alp Arslan'ın, "Belediye Başkanı Metin Ertürk ile görüştüm. Zabıta müdürü Sedat Sürücü'yü görevlendirip, telef edilen hayvanlara otopsi yapılması için iş makineleriyle çukurların açılmasını sağlayacak" dediğini de öne süren Tekinbaş soluğu belediye binası önünde aldı. Tekinbaş, ancak Zabıta Müdürü Sedat Sürücü'nün kendisine bu konuda bir talimat gelmediğini söylediğini öne sürdü.
Şenay Tekinbaş, valiliğin konuya duyarsız kalmayıp, sokak hayvanlarını katledilmesiyle ilgili olarak belediye görevlileri hakkında idari soruşturma başlattığını kaydetti.
"KOMPLO YAPILDI" İDDİASI
Belediye Başkanı Metin Ertürk, sokak hayvanlarının öldürülmesiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunu ileri sürüp, "İddiaların ortaya çıktığı gün zabıta müdürümüzle görüştüm. Kendisi sokaklardan topladığı sahipsiz bir kaç köpeği, Nazilli Belediyesi Hayvan Barınağı'na gönderdi. Bazı vatandaşlar köpekleri katletmiş olabilir, ancak kesinlikle biz yapmadık. Bu konuyu siyasi olarak değerlendiriyorum. Seçimlerden yeni çıktkık. Bu komployu siyasi rakiplerimiz yapmış olabilir" dedi.

FOTOĞRAFLI