ERZURUM İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muharrem ayının 10'uncu günü nedeniyle kütüphane ve tarihi mekanlarda bulunanlara aşure dağıttı. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler bir taraftan kitap okudu, diğer taraftan dağıtılan aşureleri sessizce yedi.
Geçen yıl Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda halka aşure ikramın bulunduklarını ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, bu yıl değişiklik yaptıklarını söyledi. Geleneksel hale getirdikleri aşure dağıtımını okuyucu ve ziyaretçileri ile paylaştıklarını belirten Öztürk, "Bu yıl bine yakın aşureyi halk kütüphanesi, Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi, Arkeoloji Müze ve Erzurum Kalesinde dağıttık. Aşureyi kütüphanedeki okuyucu ve müzedeki ziyaretçilerle paylaştık" dedi.
Kütüphanede ders çalışırken ilk kez bir şeyler yeme fırsatı bulduğunu söyleyen Mehmet Akif Altay, "Arkadaşlarla kütüphaneye ders çalışmaya geldik. Yetkililer masamıza aşure bırakınca şaşırdık. Hem aşure yedik hem de ders çalıştık. Çok lezzetli olan aşureyi kütüphanede olduğumuz için sessizce yemek zorunda kaldık" diye konuştu.