Serhat TEZCAN/ BURSA, () –BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen AK Partili İsmail Hakkı Edebali, gönderilen çiçekleri gelirini otistik çocuklara vermek üzere açık artırma ile sattı. İşadamları, hayırsever ve meclis üyelerinin katıldığı açık artırma sonucu 10 çiçek 162 bin TL'ye satıldı.
Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu'ndaki çiçeklerin satılacağı müzayedeye, çok sayıda işadamı, hayırsever ve meclis üyesi katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her insanın güçlü ve zayıf yönlerinin bulunduğunu söyledi. Seçimleri kazandıktan sonra kendisine gönderilmek üzere çiçek değil hayır kurumuna yardımda bulunulmasını isteyemediğini anlatan Edebali, "Bunun yerine gelen çiçekleri toplayıp, müzayede ile satıp gelirini otistik çocuklara bağışlamayı istedik. Sembolik bir çalışma oldu. Amacımız; toplumda farkındalık yaratmak" diye konuştu.
ÖZDİLEK: NE OLDUM DEMEYİN 
Müzayedeye katılan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de konuşmasında, "Ne oldum' demeyin, 'Ne olacağım' deyin. Herkes teklifini versin noktayı ben koyacağım" dedi. Çiçeklerin satışından toplam 162 bin TL, bağış toplanırken, en yüksek meblağı 50 bin TL ile Hüseyin Özdilek verdi. 
Edebali, programın sonunda destekte bulunanlara teşekkür ederken, 5 dakikada böyle bir yardımın sağlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Müzayede sonunda toplanan yardımlar, Yıldırım Belediyesi Haci Saide Zorlu Otistik Çocuklara Eğitim Merkezi'ne bağışlanacak.

ST,Mİ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)