Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da bir grup kadın, kent merkezindeki ellerinde çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle oturup, çocukları terör örgütünün elinde olan Diyarbakırlı annelere destek verdi.
Sevgi Yolu'nda toplanan yaklaşık 30 kadın ellerinde 'Diyarbakırlı annelere destek', 'Acınız acımız', 'Müminler kardeştir', 'Annelerin ideolojileri yoktur vicdanları vardır', 'Analar ağlamasın' ve 'Kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' yazılı dövizlerle yaklaşık 2 saat süreyle oturdu. 
Kadınlar adına konuşma yapan Fatma Çakır, Diyarbakırlı annelere destek vermek amacıyla toplandıklarını söyledi. Çakır şöyle devam etti: "Diyarbakır'da çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan annelerin yürek yakan feryatlarını duymakta, gözyaşlarını görmekteyiz. Yavruları ellerinden alınan bu acılı anneler seslerini duyurabilmek, evlatlarına kavuşabilmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatmışlardır. Maalesef Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli gerekçelerle bu anneler belediye önünden uzaklaştırılmak suretiyle haklı haykırışları susturulmak istenmiştir. Diyarbakırlı anneler de çocuklarının geri verilmesi için gerçekleştirdikleri oturma eylemlerini farklı bir yerde, diğer illerden gelen acılı annelerin de katılımıyla kararlılıkla sürdürmektedirler. Eylemlerine açlık grevi ile devam etmiş, aralarında rahatsızlananlar olmuş, hal böyleyken ölüm orucuna başlayacaklarını ifade etmişlerdir.  Kütahyalı anneler olarak bu feryada, bu acıya sessiz kalamazdık, kalamadık. Bu çocuklar hepimizin."

(FOTOĞRAFLI)