Oğuzhan KILIÇ / ASLANAPA(Kütahya), () - KÜTAHYA'nın Aslanapa İlçesi'ne bağlı Kureyşler Köyü'nde yağan yağmur nedeniyle 20'ye yakın evi su bastı, iş ve tarım makinaları sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanlardan bazıları kepçeyle kurtarıldı. 
Kureyşler Köyü, sağanak halinde yağan yağmurun ardından ardından oluşan sel sularına teslim oldu. Köydeki 20'ye yakın ev, çok sayıda ahır ve tarla sular altında kaldı. Bazı vatandaşlar da sel suları nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadı. Köy yakınındaki yapımı devam eden baraj inşaatı çalışmalarında kullanılan iş makinalarından bazıları da sel sularının altında kaldı.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri köye gelerek evlerde kalanları iş makineleri yardımıyla dışarı çakardı. Kureyşler Köyü Muhtarı Bahattin Demircan, baraj yapımı nedeniyle köylerinin başka bir yere taşınacağını söyleyerek şöyle konuştu:
"Köy taşınmadan baraj yapım çalışmalarına başlandı. Devlet Su İşleri yetkilileri hiçbir tedbir almadı. Yağmur yağınca da evlerimiz sular altında kaldı. Yetkililerden isteğimiz, barajın yapım işinin durdurulup köy taşındıktan sonra çalışmanın başlatılmasıdır."
FOTOĞRAFLI