SAKARYA Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı nedeniyle aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı alanlara yem bıraktı.
Orman ve Su işleri ekipleri Sapanca Hendek ve Akyazı ilçelerinin yüksek kesimlerinde dün 3 ayrı ekip ile çıkarak yerli ve göçmen kuş olarak bulunan kanatlı türler için kalori değeri yüksek kırık buğday, geyik ve karacalar için de yonca ve mısır bıraktı.
Sakarya Şube Müdür Vekili Nevzat Algan, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerleşim merkezlerinden uzak ve daha olumsuz hava koşullarının yaşandığı yüksek yerlerde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu nedenle ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekmektedir. Yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başlanmış olup, yöremizin özelliklerine ve kış koşullarına göre beslenme zorluğu çekmesi muhtemel kanatlı ve memeli yaban hayvanlarının yaşam alanlarına kırık buğday, yonca türü yem koyma çalışmalarımız devam ettirilecektir. Bu çalışmalar ağır kış şartları devam ettiği müddetçe devam edecektir."