Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ne sabah saatlerinde yanaşan 6 gemiyle toplam 12 bin 357 yabancı turist geldi. Gemilerin iskeleye yanaşmasıyla birlikte yağmurunda başlaması "Yağmur gibi turist yağdı" esprilerine neden oldu.
Kuşadası Ege Ports Limanı'na sabahın erken saatlerinde yanaşan 'Sea Cloud', 'Celebrity Silhouette', 'Cristal Serenity', 'Louis Olympia', 'Norwegian Spirit' ve 'Artemis' isimli kruvaziyer gemileriyle 12 bin 357 turist geldi. Gemilerden inen çoğunluğu ABD'li turistlerin bazıları ilçe merkezini gezerken, büyük bölümü de yağmura aldırış etmeyip turlara katılarak İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyaret etti. Kuşadası'nda kalmayı tercih eden turistler ise çarşıyı gezip alışveriş yaptı, kafelerde oturdu.
Sezonun ilk yoğun gününü yaşayan Kuşadası'na bu yıl 510 gemi seferiyle toplam 620 bin turistin gelmesi bekleniyor. Feribotlarla bu rakamı 700 bini geçmesinin beklendiği kaydedildi. Kuşadası Limanı'nda gemilere ve gemilerden inen turistlere kaliteli ve sorunsuz hizmet verilebilmesi için ise yoğun bir çaba harcanıyor.

LS(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)