AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye bir daha kan yerine, savaş yerine dönsün, bir daha anaları babaları ağlasın, evlatlar yok olsun isteyenler, çözüm sürecinin büyük bir imkan olmasından rahatsız oluyorlar" dedi.
AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen'in proje tanıtım programı için kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önce Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti. Burada kendisine hediye edilen kara kalemle çizilen portresi için teşekkür eden Kurtulmuş, Vali Arslan'la bir süre sohbet etti.
Kurtulmuş, köy pazarı, 200 kişinin çalıştığı tekstil atölyesini ziyareti sırasında dikiş makinasının başına geçerek, Fırat'ın doğusunda 10 bini aşkın cinayetin işlendiğini hatırlattı. Köylerin yakılarak, insanlara dışkı yedirildiğini belirten Kurtulmuş, "78 yıl içinde 32 bin insanın öldüğü bir ülkedeyiz. Bu ülkenin sokakları, caddeleri ve dağlarında gencecik insanlar öldü" dedi.
17 Aralık operasyonu değerlendirmesiyle çözüm sürecine dikkat çeken Kurtulmuş, "İnsanların dillerine, kıyafetlerine ve dinlediği şarkılara müdahale edildi. Artık bunlar geride kaldı. Son bir yıldır, bu ülkede terör ve çatışmada, Allah'a şükür bir tek gencimiz ölmemiştir, tek bir cenaze gelmemiştir. Şimdi birileri bunun böyle olmamasını istiyor. İşte 17 Aralık operasyonların arkasındaki temel nedenlerden biri de budur. Türkiye bir daha kan yerine, savaş yerine dönsün, bir daha anaları, babaları ağlasın, evlatlar yok olsun isteyenler, Türkiye'nin önünde çözüm sürecinin büyük bir imkan olmasından rahatsız oluyorlar. Türkiye, binlerce insanını kaybetsin, hem de büyük bir ekonomi kayıplar içerisinde olsun istiyorlar" diye konuştu.
Bir düğün salonunda AK Parti adayı Emin Ekmen'in 90 projesinin tanıtım programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'a, Milletvekili Ziver Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Batman AK Parti eski milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkan adayları da eşlik etti.

AA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)